Δαπάνες διακοπών σε αγροτικές περιοχές vs.  στην πόλη 2022

Έρευνα για το πιστωτικό κάρμα

17 Νοεμβρίου 2022

Σημείωση για τους συντάκτες: Το Credit Karma λαμβάνει χρεώσεις από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Η σκέψη για το κόστος των διακοπών σας φέρνει σε κλάματα;

Αν ναι, δεν είστε μόνοι, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Qualtrics for Credit Karma — και το άγχος που νιώθετε μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πού ζείτε.

Στην έρευνά μας, ρωτήσαμε ανθρώπους στις ΗΠΑ που ζουν σε αστικές, προαστιακές και αγροτικές περιοχές αν θέλουν να «κλάψουν» όταν σκέφτονται το κόστος των διακοπών. Όταν απάντησαν, το 24% των ερωτηθέντων που ζουν σε αγροτικές περιοχές είπε ναι, σε σύγκριση με μόνο το 14% των κατοίκων των αστικών περιοχών.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το οικονομικό άγχος κατά τη διάρκεια των διακοπών και τις διαφορές που βρήκαμε μεταξύ των ερωτηθέντων της υπαίθρου και της πόλης.

Προκλήσεις αγοράς δώρων: αγροτική έναντι αστικής

Η αγορά δώρων φέτος θα είναι μια πρόκληση για πολλούς ανθρώπους, ανεξάρτητα από το πού ζουν. Περισσότεροι από το ένα τρίτο όλων των ερωτηθέντων στην έρευνά μας (36%) δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά δώρα φέτος τις γιορτές.

Εξετάζοντας συγκεκριμένα τους ερωτηθέντες σε αγροτικές και αστικές περιοχές, ένα υψηλότερο ποσοστό ερωτηθέντων σε απομακρυσμένες περιοχές – 44% – δήλωσε ότι δεν θα ήταν σε θέση να αντέξουν οικονομικά δώρα φέτος, σε σύγκριση με το 39% των κατοίκων των πόλεων.

Αν και αυτό είναι παρόμοιο, υπήρχαν επίσης κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες σε αγροτικές και αστικές περιοχές ως λόγους δυσκολίας στην αγορά δώρων.

Από τους ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν δώρα, ένα τεράστιο 70% των ερωτηθέντων σε αγροτικές περιοχές ανέφερε το αυξανόμενο κόστος ζωής ως λόγο για να περικοπούν οι δαπάνες. Αντίθετα, μόνο το 58% των ερωτηθέντων στις πόλεις ανέφερε το κόστος ζωής.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει περισσότερα για το πώς αντέδρασαν οι αγροτικές και οι αστικές ομάδες όταν τους δόθηκε μια επιλογή παραγόντων που θα μπορούσαν να αναφέρουν ως λόγους για να μην δώσουν δώρα αυτές τις γιορτές.

Παράγοντες προσιτότητας για δώρα

Παράγοντες που συμβάλλουν στην αδυναμία πληρωμής δώρων Αγροτικές έρευνες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά δώρα Αστικοί δημοσκόποι που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά δώρα
Αυξάνεται το κόστος ζωής 70% 58%
Ζώντας από μεροκάματο σε μεροκάματο 65% 44%
Δεν εξοικονομήθηκαν χρήματα για χριστουγεννιάτικες αγορές 63% 36%
Ο μισθός δεν συμβαδίζει με τον πληθωρισμό 38% 26%

Όπως και με το κόστος διαβίωσης, ένα υψηλότερο ποσοστό των ερωτηθέντων στις αγροτικές περιοχές από ό,τι στις αστικές ανέφερε τον μισθό, την έλλειψη αποταμίευσης και τον μισθό διαβίωσης ως παράγοντες που τους εμποδίζουν να προσφέρουν δώρα.

Ένας τομέας όπου οι δημοσκόποι της υπαίθρου και των πόλεων φαινόταν να είναι πιο ευθυγραμμισμένοι: ο πληθωρισμός. Περίπου το 58% των ερωτηθέντων στην ύπαιθρο δήλωσαν ότι ο πληθωρισμός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στα προβλήματα αγοράς δώρων, όπως και το 48% των ερωτηθέντων στις πόλεις.

Τα προβλήματα με την αγορά δώρων αντικατοπτρίζουν προβλήματα με τους μισθούς και το κόστος ζωής

Το κόστος ζωής και ο μισθός, που είναι κεντρικά για τις προκλήσεις αγοράς δώρων των ερωτηθέντων στην έρευνά μας, είναι ξεκάθαρα στη ρίζα των ευρύτερων οικονομικών τους ανησυχιών. Όταν ρωτήθηκαν ποιες ήταν οι κύριες αιτίες της οικονομικής τους πίεσης, το 32% των κατοίκων της υπαίθρου είπε ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα βασικά είδη ζωής. Μια μικρότερη αλλά σημαντική μερίδα (19%) των ερωτηθέντων στην πόλη είπε το ίδιο.

Ενοίκια, χρέη πιστωτικής κάρτας και ιατρικά έξοδα

Το ενοίκιο ήταν ένας από τους τομείς άγχους που αναφέρθηκαν από περισσότερους ερωτηθέντες αστικούς παρά αγροτικούς: το 26% των αστικών δημοσκόπων δήλωσαν ότι είχαν πρόβλημα με το κόστος του ενοικίου, ενώ μόνο το 14% των ερωτηθέντων στην ύπαιθρο είπε το ίδιο.

Πέρα από το ενοίκιο, ωστόσο, οι ερωτηθέντες της υπαίθρου ανέφεραν συχνά περισσότερο άγχος από τους ερωτηθέντες σε αστικές περιοχές όσον αφορά το χρέος, άλλους λογαριασμούς και ιατρικά έξοδα.

  • Το 27% των ερωτηθέντων στην ύπαιθρο θεωρεί ότι το χρέος των πιστωτικών καρτών είναι κύρια αιτία οικονομικού στρες έναντι 21% των ερωτηθέντων σε πόλεις)
  • Το 32% των ερωτηθέντων σε αγροτικές περιοχές έναντι 20% στις αστικές περιοχές αναφέρουν υψηλά επίπεδα άγχους λόγω της αδυναμίας να πληρώσουν άλλους λογαριασμούς
  • Το 22% των ερωτηθέντων της υπαίθρου vs. Το 20% στην πόλη ανέφερε υψηλά επίπεδα άγχους και ιατρικό κόστος

Οι ερωτηθέντες σε πόλεις ανέφεραν επίσης ότι αναμένουν ένα μπόνους στο τέλος του έτους πολύ πιο συχνά από τους ερωτηθέντες της υπαίθρου – 20% έναντι 7%.

Διαχειριστείτε τα έξοδα των διακοπών

Σύμφωνα με την Έρευνα της Αμερικανικής Κοινότητας του 2019 που διενεργήθηκε από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, τα ποσοστά φτώχειας τείνουν να είναι υψηλότερα στις αγροτικές περιοχές από ό,τι στις αστικές περιοχές, γεγονός που μπορεί να παρέχει κάποια εξήγηση για την προκατάληψη των αποτελεσμάτων της έρευνάς μας.

Αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ξεκάθαρα ότι πολλοί άνθρωποι τόσο σε αστικά όσο και σε αγροτικά περιβάλλοντα αγωνίζονται, με την περίοδο των διακοπών να αποτελεί πρόσθετη πρόκληση. Αυτά τα άρθρα παρέχουν ορισμένες οδηγίες για τη διαχείριση των εξόδων των διακοπών.

Μεθοδολογία

Εκ μέρους του Credit Karma, η Qualtrics διεξήγαγε μια εθνικά αντιπροσωπευτική διαδικτυακή έρευνα σε 1.037 ενήλικες στις ΗΠΑ, ηλικίας 18 ετών και άνω, από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου, για να βοηθήσει στην κατανόηση του οικονομικού στρες των διακοπών. Η έρευνα Qualtrics διεξήχθη διαδικτυακά και ως εκ τούτου περιορίστηκε σε ερωτηθέντες με πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Gaby Lapera είναι ερευνήτρια και συγγραφέας στο Credit Karma και ειδικός στα προσωπικά οικονομικά. Ασχολείται επίσης με επενδύσεις και επιστημονική επικοινωνία. Η Gaby αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στη βιολογική ανθρωπολογία… Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın