Couple visiting the construction site of their new home
Σημείωση για τους συντάκτες: Το Credit Karma λαμβάνει χρεώσεις από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Η ιδιοκτησία σπιτιού είναι μια συναρπαστική προοπτική, αλλά συνοδεύεται από ορισμένες σημαντικές αποφάσεις.

Μια συχνή ερώτηση είναι εάν η κατασκευή ή η αγορά ενός σπιτιού είναι φθηνότερη. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε μονοπάτι και το κόστος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πού ζείτε και τον τύπο του σπιτιού που χτίζετε.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην κατασκευή έναντι της αγοράς ενός σπιτιού και τι συνεπάγεται κάθε επιλογή, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων, του κόστους και του τι πρέπει να λάβετε υπόψη για να λάβετε τη σωστή απόφαση για τις περιστάσεις σας.


 1. Είναι φθηνότερο να αγοράσετε ή να χτίσετε ένα σπίτι;
 2. Πώς να χρηματοδοτήσετε μια οικιστική ανάπτυξη
 3. Επιλογές χρηματοδότησης για την αγορά σπιτιού
 4. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αγοράς ενός σπιτιού
 5. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κατασκευής ενός σπιτιού

1. Είναι φθηνότερο η αγορά ή η κατασκευή ενός σπιτιού;

Γενικά, η αγορά ενός σπιτιού είναι συχνά πιο ακριβή από την κατασκευή ενός, αν και υπάρχουν αρκετές μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη που μπορούν να επηρεάσουν το κόστος.

Η εθνική μέση τιμή πώλησης μιας μονοκατοικίας ήταν 442.100 $ τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ και το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ. (Η μέση τιμή πώλησης ήταν 528.400 $.)

Από την άλλη πλευρά, το κόστος κατασκευής ενός σπιτιού μπορεί να ποικίλλει πολύ, με τον εθνικό μέσο όρο το 2022 στα 284.764 $, είπε ο Σύμβουλος Στέγασης. Αλλά η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι το τυπικό εύρος είναι από 110.765 $ έως 495.152 $.

Ωστόσο, το πού ζείτε μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Για παράδειγμα, το μέσο κόστος για την κατασκευή ενός σπιτιού στη Νέα Υόρκη το 2022 ήταν 600.000 $, σε σύγκριση με 214.040 $ στην Αϊόβα.

2. Πώς να χρηματοδοτήσετε μια οικιστική ανάπτυξη

Εάν σχεδιάζετε να χτίσετε ένα σπίτι, υπάρχουν διάφοροι τύποι κατασκευαστικών δανείων που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε.

Λάβετε υπόψη ότι τα κατασκευαστικά δάνεια έχουν συνήθως υψηλότερα επιτόκια από τα στεγαστικά δάνεια. Και αντί να λαμβάνετε ένα εφάπαξ ποσό, είναι πιο συνηθισμένο να λαμβάνετε μια σειρά από μικρότερα ποσά κατά την κατασκευή του σπιτιού σας.

Αυτοί είναι μερικοί δημοφιλείς τύποι κατασκευαστικών δανείων που μπορεί να λειτουργήσουν για την περίπτωσή σας.

 • Δάνειο από κατασκευή σε μόνιμο — Αυτός ο τύπος κατασκευαστικού δανείου μετατρέπεται αυτόματα σε παραδοσιακή υποθήκη μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του σπιτιού, απαιτώντας από εσάς να κάνετε ένα βήμα για τη μετατροπή του δανείου.
 • Οικοδομικό δάνειο — Από την άλλη πλευρά, με ένα δάνειο μόνο για κατασκευές, πιθανότατα θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για να το μετατρέψετε σε στεγαστικό δάνειο εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το εξοφλήσετε εγκαίρως. Αυτό οδηγεί στη λήψη δεύτερου δανείου και συνήθως στην πληρωμή των εξόδων κλεισίματος ξανά.
 • HELOC ή Αναχρηματοδότηση πληρωμών – Εάν έχετε ήδη ένα σπίτι και έχετε δημιουργήσει αρκετά ίδια κεφάλαια σε αυτό, εξετάστε το ενδεχόμενο να συνάψετε μια πιστωτική γραμμή μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας (HELOC) ή μια αναχρηματοδότηση πληρωμής για να χρηματοδοτήσετε τη νέα κατασκευή.

3. Επιλογές χρηματοδότησης για την αγορά κατοικίας

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα υπάρχον σπίτι, υπάρχουν πολλά στεγαστικά δάνεια που πρέπει να εξετάσετε. Ακολουθούν ορισμένοι τύποι στεγαστικών δανείων που μπορεί να είναι διαθέσιμα σε εσάς.

 • Συμβατικά δάνεια — Τα άτομα με σταθερά εισοδήματα και ισχυρά πιστωτικά αποτελέσματα μπορούν συνήθως να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα συμβατικό δάνειο από έναν ιδιωτικό δανειστή ή τράπεζα. Ένα συμβατικό δάνειο σημαίνει απλώς ότι το στεγαστικό δάνειο δεν αποτελεί μέρος ενός κυβερνητικού προγράμματος.
 • Δάνεια FHA — Τα δάνεια FHA προέρχονται από ιδιώτες δανειστές, αλλά υποστηρίζονται από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Στέγασης, η οποία συνήθως τους καθιστά ευκολότερο να πληρούν τις προϋποθέσεις εάν έχετε χαμηλότερα πιστωτικά σκορ. Μπορεί να είναι ευκολότερο να πληροίτε τα προσόντα, αλλά τα δάνεια FHA απαιτούν επίσης ασφάλιση στεγαστικών δανείων, η οποία μπορεί να αυξήσει το κόστος δανεισμού.
 • Δάνεια VA — Τα δάνεια VA υποστηρίζονται από το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων των Η.Π.Α., το οποίο συχνά τους καθιστά ευκολότερο να πληρούν τις προϋποθέσεις εάν είστε μέλος της υπηρεσίας ή βετεράνος, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγγυάται ένα μέρος του δανείου στον ιδιωτικό δανειστή, μειώνοντας τον κίνδυνο. Οι δανειστές μπορεί να εξακολουθούν να έχουν πιστωτικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι αιτούντες.
 • Δάνεια USDA — Οι άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι σε μια αγροτική περιοχή μπορεί να θέλουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν αίτηση για δάνεια USDA, τα οποία υποστηρίζονται από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα δάνεια μπορεί να διαφέρει. Είτε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ένα ιδιωτικό δάνειο είτε η κυβέρνηση εκδίδει απευθείας το δάνειο. Συνήθως, πρέπει να ζείτε σε μια περιοχή με λιγότερα από 35.000 άτομα για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για δάνειο USDA.
 • Jumbo δάνεια — Τα δάνεια Jumbo εκδίδονται από ιδιώτες δανειστές και αναφέρονται σε δάνεια για μεγάλα ποσά που υπερβαίνουν τα όρια δανείων Fannie Mae και Freddie Mac.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι χρήσιμο να ψωνίζετε και να συγκρίνετε διαφορετικά πιθανά στεγαστικά δάνεια. Εξετάστε τους τόκους και άλλα κόστη για την αγορά ενός σπιτιού.

4. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αγοράς σπιτιού

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός σπιτιού.

Οφέλη από την αγορά

 • Ταχύτερο χρονοδιάγραμμα — Συνήθως είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο να πουλήσετε ένα υπάρχον σπίτι από το να χτίσετε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι.
 • Καθιερώθηκε εξωραϊσμός – Ενώ τα ώριμα δέντρα, οι πλούσιοι χλοοτάπητες και τα ανθισμένα λουλούδια μπορεί να αποτελούν μέρος ενός υπάρχοντος σπιτιού, η οικοδόμηση πιθανότατα θα απαιτήσει από εσάς να αντιμετωπίσετε τον εξωραϊσμό από την αρχή.
 • υπάρχουσα κοινότητα – Η οικοδόμηση ενός σπιτιού μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την κατασκευή μιας κοινότητας, ενώ τα σπίτια που ανήκουν ήδη σε μια γειτονιά μπορούν να συνδεθούν πιο εύκολα.

Μειονεκτήματα της αγοράς

 • Λιγότερη προσαρμογή — Μπορείτε να επιλέξετε να ανακαινίσετε, αλλά θα αντιμετωπίσετε περιορισμούς όταν επιχειρήσετε να τροποποιήσετε ένα υπάρχον σπίτι (για να μην αναφέρουμε ότι οι ανακαινίσεις μπορεί να είναι ακριβές).
 • Περισσότερη συντήρηση — Ιδιαίτερα τα παλιά σπίτια μπορεί να παρουσιάσουν φθορά και μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με ακριβό κόστος συντήρησης νωρίτερα παρά αργότερα.
 • Προσφέρετε πολέμους – Όταν υποβάλλετε μια προσφορά σε ένα σπίτι, δεν ξέρετε τι κάνουν οι άλλοι αγοραστές και μπορείτε να εμπλακείτε σε έναν ακριβό πόλεμο προσφορών για να εξασφαλίσετε το σπίτι των ονείρων σας.

5. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της οικοδόμησης ενός σπιτιού

Τώρα ας δούμε πώς μοιάζει η κατασκευή ενός σπιτιού.

Οφέλη από την κατασκευή

 • Σπίτι των ονείρων – Έχετε την επιλογή να χτίσετε το σπίτι σας σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.
 • Περισσότερος χώρος – Όχι μόνο μπορείτε να επιλέξετε τα τετραγωνικά μέτρα και το σχέδιο του σπιτιού σας, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε πολύ χώρο και δεν χρειάζεται να είστε πάνω από τους γείτονες.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικό — Όταν χτίζετε ένα σπίτι από κάτω προς τα πάνω, μπορείτε να προσθέσετε τις πιο πρόσφατες λειτουργίες φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικές, όπως ηλιακούς συλλέκτες και παράθυρα υψηλής ποιότητας που βοηθούν το περιβάλλον και τους λογαριασμούς ενέργειας σας.

Μειονεκτήματα του κτιρίου

 • Απαραίτητες άδειες — Η απόκτηση των κατάλληλων αδειών μπορεί να προσθέσει επιπλέον κόστος στο κατασκευαστικό σας έργο και μπορεί να είναι χρονοβόρα για να το εξασφαλίσετε.
 • Ακριβό για τη χρηματοδότηση — Τα κατασκευαστικά δάνεια έχουν συνήθως υψηλότερο επιτόκιο από τα στεγαστικά δάνεια.
 • Αγχωτική διαδικασία – Ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός σπιτιού από την αρχή είναι πολλή δουλειά και μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό να επιβλέπεις ένα τόσο μεγάλο έργο, ακόμη και με τη βοήθεια τρίτων.

Τι τώρα: να αγοράσω ή να κατασκευάσω;

Εάν δεν είστε σίγουροι αν θα χτίσετε ή θα αγοράσετε το επόμενο σπίτι σας, κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;
 • Μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα δάνειο κατασκευής εάν αποφασίσετε να οικοδομήσετε;
 • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά σας για τη μετακόμιση;
 • Έχετε «πρέπει να έχετε» ή συγκεκριμένες προσφορές για το μελλοντικό σας σπίτι;

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Jacqueline DeMarco είναι μια ανεξάρτητη συγγραφέας στη Νότια Καλιφόρνια που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Irvine με πτυχίο στη λογοτεχνική δημοσιογραφία. Γράφει για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των fin… Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın