Πόλεις με μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών το 2022

Έρευνα πιστωτικού κάρμα

9 Ιανουαρίου 2023

Σημείωση για τους συντάκτες: Το Credit Karma λαμβάνει χρεώσεις από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας τον περασμένο χρόνο, αλλά ορισμένες τοποθεσίες επηρεάστηκαν περισσότερο από άλλες.

Για να καθορίσει πού θα αυξηθούν περισσότερο οι τιμές των κατοικιών το 2022, η Credit Karma ανέπτυξε μια μεθοδολογία για να βαθμολογήσει και να κατατάξει 250 από τις μεγαλύτερες πόλεις στις ΗΠΑ με βάση δύο παράγοντες.

 1. Αύξηση από έτος σε έτος της διάμεσης τιμής κατοικίας από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022
 2. Αύξηση της διάμεσης τιμής πώλησης ενός σπιτιού από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2022

Μεταβείτε στην πλήρη μεθοδολογία μας στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση των πέντε πόλεων με τις μεγαλύτερες μέσες αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών, ξεκινώντας από την πόλη με τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών.

 1. Beaumont, Τέξας
 2. Tyler, Τέξας
 3. Ίρβινγκ, Τέξας
 4. Dayton, OH
 5. Newark, DE

Και μια ματιά στις πέντε πόλεις με τη μεγαλύτερη πτώση.

 1. Yonkers, Νέα Υόρκη
 2. Glendale, Καλιφόρνια
 3. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη
 4. Salinas, Καλιφόρνια
 5. Canton, OH

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τις πόλεις όπου οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί περισσότερο και λιγότερο.

Στιγμιότυπο Credit Karma Stat


Βασικά ευρήματα για τις αυξήσεις των τιμών των κατοικιών

Οι τρεις πόλεις με τις μεγαλύτερες διάμεσες αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών είναι στο Τέξας: Beaumont, Tyler και Irving. Όμως οι τιμές και στις τρεις πόλεις παραμένουν χαμηλότερες από ό,τι σε πολλές περιοχές της χώρας.

Από τις 20 πόλεις των ΗΠΑ με τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών το 2022, περισσότερες από τις μισές θα βρίσκονται στο Τέξας ή τη Φλόριντα.

Οι τρεις πόλεις με τις μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ήταν το Yonkers της Νέας Υόρκης. η πόλη της Νέας Υόρκης· και Glendale, Καλιφόρνια. Το Glendale σημείωσε πτώση 8,8% στη διάμεση τιμή κατοικίας από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2022. Και η Yonkers σημείωσε μεγαλύτερη σταθερή πτώση – έπεσε 1,5% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2022, μια πολύ λιγότερο έντονη πτώση από τη Glendale κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. έξι μήνες, αλλά από Ιούνιος 2021 έως Ιούνιος 2022, οι τιμές στο Yonkers μειώθηκαν κατά 9,9%.

Η Credit Karma χρησιμοποίησε δεδομένα Redfin για να κατατάξει τις πόλεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις στις μέσες τιμές κατοικιών.

Τάξη Πόλη Αλλαγή τιμής Ιούνιος 2021–Ιούνιος 2022 (%) αύξηση των τιμών Ιανουάριος-Ιούνιος 2022 (%)
1 Beaumont, Τέξας 66,7% 52,7%
2 Tyler, Τέξας 17,8% 81,1%
3 Ίρβινγκ, Τέξας 39,2% 39,7%
4 Dayton, OH 40,5% 31,2%
5 Newark, DE 42,9% 21,8%
Τάξη Πόλη Αλλαγή τιμής Ιούνιος 2021–Ιούνιος 2022 (%) αύξηση των τιμών Ιανουάριος-Ιούνιος 2022 (%)
1 Yonkers, Νέα Υόρκη -9,90% -1,5%
2 Glendale, Καλιφόρνια 6,4% -8,8%
3 Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη 0,0% -1,2%
4 Salinas, Καλιφόρνια 1,8% -3,3%
5 Canton, OH -9,1% 9,5%

Top 5 πόλεις με τις υψηλότερες τιμές κατοικιών

Η Credit Karma χρησιμοποίησε δεδομένα Redfin για να προσδιορίσει τις πόλεις με τις υψηλότερες και χαμηλότερες μέσες τιμές κατοικιών στη χώρα.

Πόλη Μέση τιμή κατοικίας Ιούνιος 2022
Sunnyvale, Καλιφόρνια 1.875.000 $
Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια 1.540.000 $
Bellevue, WA 1.512.000 $
Fremont, Καλιφόρνια 1.465.000 $
Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια 1.380.000 $

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τέσσερις από τις πέντε πιο ακριβές πόλεις στις ΗΠΑ για να αγοράσετε ένα σπίτι βρίσκονται στην Καλιφόρνια – την τέταρτη πιο ακριβή πολιτεία της χώρας μετά τη Χαβάη, την Ουάσιγκτον, το DC και τη Μασαχουσέτη.

Το Sunnyvale, το San Francisco, το Bellevue και το San Jose παρουσίασαν μέτριες αυξήσεις τιμών, ενώ το Fremont ήταν μεταξύ των κορυφαίων 20 πόλεων με τις μεγαλύτερες συνολικές μειώσεις τιμών, καταλαμβάνοντας τη 16η θέση στη λίστα μας.

Top 5 πόλεις με τις χαμηλότερες τιμές κατοικιών

Πόλη Μέση τιμή κατοικίας Ιούνιος 2022
Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν 99.200 $
Saginaw, MI $115.000
Dayton, OH $123.950
Τολέδο, Οχ $126.500
Canton, OH $127.250

Οι πέντε πόλεις με τις χαμηλότερες τιμές κατοικιών συγκεντρώνονται στο Οχάιο και το Μίσιγκαν. Οι Canton και Saginaw είχαν την πέμπτη και έκτη χαμηλότερη αύξηση τιμών, ενώ το Dayton και το Detroit είχαν την τέταρτη και έβδομη μεγαλύτερη αύξηση τιμών.

Το Τολέδο σημείωσε μέτρια αύξηση τιμών από έτος σε έτος, με μεγαλύτερο άλμα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2022.

Θα μειωθούν οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ το 2022;

Στις 250 πόλεις που αναλύσαμε, η μέση αύξηση της τιμής των κατοικιών μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2022 ήταν 14,31%. Ένας συνδυασμός παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ζήτησης, της μειωμένης προσφοράς, των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με την πανδημία και των χαμηλών επιτοκίων, σε συνδυασμό οδήγησαν σε απότομη άνοδο τις τιμές των κατοικιών τον περασμένο χρόνο. Αλλά οι τιμές των κατοικιών είναι απίθανο να συνεχίσουν την ταχεία άνοδό τους επ’ αόριστον.

Τα επιτόκια αυξάνονται περισσότερο από τρεις ποσοστιαίες μονάδες από την αρχή του έτους, οι πωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο του 2022 ήταν 28,4% χαμηλότερες από τον Οκτώβριο του 2021 και οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια πέφτουν – όλα αυτά δείχνουν ότι η αγορά κατοικίας μπορεί να κρυώνει.

Αλλά οι τάσεις στα ακίνητα διαφέρουν συνήθως ανάλογα με την τοποθεσία. Το εάν οι τιμές των κατοικιών πέφτουν στην περιοχή σας και κατά πόσο εξαρτάται εν μέρει από το πού ακριβώς μένετε.

Γιατί είναι τόσο υψηλό το ενοίκιο τώρα;

Η απόκτηση υποθήκης είναι ένα κρίσιμο βήμα για τους περισσότερους πιθανούς αγοραστές κατοικιών. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στη διαδικασία και θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την καλύτερη δυνατή τιμή για την κατάστασή σας.

 • Τακτοποιήστε την πίστωσή σας. Τα άτομα με υψηλότερα πιστωτικά σκορ και σταθερές αναφορές πίστωσης πληρούν τις προϋποθέσεις για χαμηλότερα επιτόκια. Ελέγξτε προσεκτικά τις βαθμολογίες και τις αναφορές σας και εάν οι πιστωτικές σας ανάγκες λειτουργούν, σκεφτείτε να αφιερώσετε χρόνο για να τις βελτιώσετε πριν υποβάλετε αίτηση για υποθήκη – μπορεί να σας βοηθήσει να πληροίτε τις προϋποθέσεις για χαμηλότερο επιτόκιο. Φροντίστε να αμφισβητήσετε τυχόν σφάλματα στην πιστωτική σας αναφορά.
 • Εξοφλήστε τα χρέη. Γενικά, χρειάζεστε αναλογία χρέους προς εισόδημα (ή DTI) 43% ή λιγότερο για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για υποθήκη, αλλά όσο χαμηλότερη τόσο το καλύτερο και οι απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα με τον δανειστή. Εάν το DTI σας είναι πολύ υψηλό, εργαστείτε για τη μείωση του χρέους σας πριν ξεκινήσετε το κυνήγι στο σπίτι.
 • Κατάστημα. Τα επιτόκια ποικίλλουν από δανειστή σε δανειστή. Λάβετε προσφορές από πολλούς δανειστές για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο.
 • Λάβετε προέγκριση. Η παροχή μιας επιστολής προέγκρισης για το στεγαστικό σας δάνειο δείχνει στους πωλητές ότι είστε σοβαροί και πιθανόν να λάβετε χρηματοδότηση. Γενικά, οι πωλητές είναι πιο πιθανό να εξετάσουν τις προσφορές από προεγκεκριμένους αγοραστές.
 • Συλλέξτε τα έγγραφά σας. Για να επεξεργαστούν την αίτησή σας, οι δανειστές απαιτούν μια ποικιλία εγγράφων στεγαστικού δανείου, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν φορολογικές δηλώσεις, αποδείξεις πληρωμής, W-2 ή άλλα αποδεικτικά εισοδήματος, τραπεζικές δηλώσεις, δηλώσεις επένδυσης, επιστολές δώρου, ταυτότητα με φωτογραφία και ιστορικό ενοικίασης (αν υπάρχει ).

Μεθοδολογία

 1. Αύξηση από έτος σε έτος στη διάμεση τιμή πώλησης από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022, προέρχεται από την Redfin
 2. Αύξηση της μέσης τιμής πώλησης από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2022, προέρχεται από την Redfin

Πηγές

Paylaşın