A woman seated at a table uses a laptop and smartphone to read about how to protect herself from debt relief scams.
Σημείωση για τους συντάκτες: Το Credit Karma λαμβάνει χρεώσεις από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σταμάτησαν προσωρινά μια επιχείρηση ελάφρυνσης χρέους πιστωτικών καρτών που φέρεται να εξαπατούσε πελάτες χρεώνοντας προπληρωμές και δίνοντας ψευδείς υποσχέσεις για μείωση ή εξάλειψη του χρέους πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου του Νοεμβρίου 2022, οι φερόμενοι απατεώνες πήραν εκατομμύρια δολάρια από τα θύματα, ενώ ισχυρίστηκαν ότι μπορούσαν να εξοφλήσουν το χρέος των πιστωτικών καρτών των πελατών. αγωγή κατά της ACRO Services και συναφείς εταιρείες.

Η FTC προειδοποιεί ότι η Ο χώρος ελάφρυνσης χρέους και επισκευής πιστώσεων είναι γεμάτος με απατεώνες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ρίξετε μια προσεκτική ματιά σε οποιονδήποτε οργανισμό παροχής συμβουλών χρέους προτού αποφασίσετε να συνεργαστείτε μαζί του – και να λάβετε προφυλάξεις από ψεύτικες πράξεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα οικονομικά σας προβλήματα.

Βασικά φαγητά: Εάν σκέφτεστε να λάβετε βοήθεια για την ελάφρυνση του χρέους, μάθετε πώς να εντοπίζετε πιθανές απάτες.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία παροχής συμβουλών χρέους;

Η αναζήτηση βοήθειας με τα χρέη σας μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να επαναφέρετε τα οικονομικά σας σε καλό δρόμο. Ένα νόμιμο πρόγραμμα ελάφρυνσης χρέους – που στοχεύει στη μείωση του υπάρχοντος χρέους σας μέσω διαγραφής ή εναλλακτικών σχεδίων πληρωμής – μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε ακριβώς αυτό. Ενώ υπάρχουν νόμιμα προγράμματα (συνήθως συνδέονται με κρατικούς φορείς), η ρύθμιση του χρέους για κέρδος ή ελάφρυνση ως υπηρεσία επί πληρωμή μπορεί συχνά να αποδειχθεί απάτη.

Πριν σκεφτείτε ένα πρόγραμμα ελάφρυνσης χρέους επί πληρωμή, είναι καλή ιδέα να κάνετε μόνοι σας μερικά βήματα με ελάχιστο ή καθόλου κόστος.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με απάτες από εταιρείες που δίνουν υποσχέσεις και ζητούν πληρωμή εκ των προτέρων.

Σημάδια απάτες συμβουλευτικής χρέους

Εάν καθυστερείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, σκεφτείτε να ζητήσετε βοήθεια. Αλλά προσέξτε τις αυτόκλητες προσφορές, ειδικά από άτομα που υπόσχονται να εξοφλήσουν, να διακανονίσουν ή να απαλλαγούν από τα χρέη σας. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι πιστωτές θα ακυρώσουν τα χρέη σας.

Προσοχή στην ελάφρυνση του χρέους που…

  • Απαιτεί προκαταβολές — Είναι παράνομο για μια εταιρεία παροχής συμβουλών χρέους να σας χρεώνει μια αμοιβή προτού κάνει οτιδήποτε για να μειώσει το χρέος σας. Ενώ ορισμένες εταιρείες προσπαθούν να χρεώνουν μηνιαία αντί για μια μεγάλη χρέωση, οποιαδήποτε προπληρωμή είναι παράνομη.
  • Υπόσχεται να αφαιρέσει αρνητικά δεδομένα από τις πιστωτικές σας αναφορές – Οι απατεώνες μπορεί να σας ζητήσουν να αμφισβητήσετε τις πληροφορίες στις πιστωτικές αναφορές σας, ακόμα κι αν είναι ακριβείς. Εδώ είναι η αλήθεια: Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει νομικά ακριβείς αρνητικές πληροφορίες από τις πιστωτικές αναφορές. Μόνο ο χρόνος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Τα πιστωτικά προβλήματα τελείωσαν

Καθώς εργάζεστε για την οικονομική σας κατάσταση, τα βήματα που κάνετε θα πρέπει να βοηθήσουν στη βελτίωση της πιστωτικής σας υγείας. Αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος και προσπάθεια. Ακολουθούν μερικές πρακτικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να σημειώσετε μακροπρόθεσμη οικονομική πρόοδο.

  • Ελέγχετε τακτικά τις πιστωτικές εκθέσεις σας. Αν ρωτήσετε, κάθε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αναφοράς καταναλωτικής πίστης — Equifax, Experian και TransUnion — θα πρέπει να σας δώσει ένα δωρεάν αντίγραφο της πιστωτικής σας αναφοράς τουλάχιστον μία φορά κάθε 12 μήνες. Μπορείτε επίσης πάντα να βλέπετε τις πιστωτικές αναφορές Equifax και TransUnion δωρεάν μέσω του Credit Karma. Ελέγξτε για σφάλματα – μπορούν να σας αποτρέψουν από το να λάβετε ευνοϊκούς όρους δανείου ή από το να λάβετε καθόλου πίστωση.
  • Επικεντρωθείτε στα οικονομικά σας. Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας (τουλάχιστον τις ελάχιστες πληρωμές) εγκαίρως και να εξοφλήσετε τα υπόλοιπα της πιστωτικής κάρτας ή του δανείου σας το συντομότερο δυνατό. Εάν εργάζεστε για τη βελτίωση της πίστωσής σας, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός δανείου για τη δημιουργία πιστώσεων, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε τακτικές πληρωμές σε έναν δανειστή και στη συνέχεια να λαμβάνετε τα χρήματα μετά την εξόφληση του δανείου. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το Credit Karma Money™’s Credit Builder. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο σε όλους και ότι η χρήση προϊόντων δημιουργίας πίστωσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πίστωσή σας ανάλογα με το ιστορικό πληρωμών σας ή άλλους παράγοντες.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι αρχισυντάκτης στο Credit Karma. Τα 30 χρόνια εμπειρίας του σε έντυπα και ψηφιακά μέσα περιλαμβάνουν εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα για… Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın