Two men holding shopping bags, walking outside of a shopping mall
Σημείωση για τους συντάκτες: Το Credit Karma λαμβάνει χρεώσεις από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται και την περίοδο των εορτών προ των πυλών, περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε πιστώσεις για να τα βγάλουν πέρα ​​– και πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις πληρωμές τους, σύμφωνα με στοιχεία του Νοεμβρίου.

Τα συνολικά τραπεζικά υπόλοιπα έφτασαν τα 866 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με ένα Αναφορά Νοεμβρίου από την TransUnion, με αυξανόμενες καθυστερήσεις τόσο για πιστωτικές κάρτες όσο και για προσωπικά δάνεια. Μεταξύ των μελών του Credit Karma, το μέσο χρέος πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 4,5% από τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία από τις 22 Νοεμβρίου 2022.

Βασικά φαγητά: Το να περάσετε στρατηγικά τις γιορτές και να επεξεργαστείτε ένα σχέδιο αντιμετώπισης του χρέους μπορεί να φέρει ανακούφιση τη νέα χρονιά.

Αποφύγετε τα έξοδα των διακοπών

Σχεδόν το 70% των Αμερικανών σχεδιάζει να αναλάβει χρέη για να καλύψει τα έξοδα των διακοπών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Qualtrics για λογαριασμό της Credit Karma. Αλλά περιορίζοντας το χρέος των διακοπών, μπορείτε να ξεκινήσετε καλύτερα το οικονομικό ξεκίνημα το 2023.

Ακολουθούν μερικές στρατηγικές για να δοκιμάσετε.

 • Κάντε έναν προϋπολογισμό – κάντε περικοπές. Κάντε μια λίστα με όλα όσα θέλετε να αγοράσετε και προσθέστε το κόστος. Εάν υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό σας, αρχίστε να τα κόβετε.
 • Δώστε ανεκτίμητα δώρα. Μπορεί να πονέσει αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά πράγματα που θέλετε να αγοράσετε για την οικογένεια και τους φίλους σας. Αλλά μπορεί να εκπλαγείτε πόσο πολύ μπορούν τα αγαπημένα σας πρόσωπα να αγαπούν ένα βαθιά προσωπικό δώρο όπως μια μεγάλη, εγκάρδια επιστολή.
 • Παρακολουθήστε τα έξοδά σας. Η προσοχή στις αγορές μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των παρορμητικών αγορών.
 • Γίνετε έξυπνος αγοραστής. Πολλοί έμποροι λιανικής προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις φέτος, οπότε προσέξτε τις εκπτώσεις και τα κουπόνια. Εάν χρεώνετε τις πιστωτικές σας κάρτες, δείτε εάν η στρατηγική χρήση των ανταμοιβών πιστωτικών καρτών μπορεί να συμβάλει στην αντιστάθμιση ορισμένων από τις χρεώσεις.
 • Χρησιμοποιήστε τεχνολογία. Τα προγράμματα παρακολούθησης συμφωνιών όπως το Honey και το CamelCamelCamel (για ευκαιρίες στο Amazon.com) είναι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που συγκρίνουν προσφορές σε ολόκληρο τον ιστό και εφαρμόζουν εκπτώσεις καθώς ψωνίζετε. Το Capital One προσφέρει κάτι παρόμοιο.

Προστατέψτε την πίστωσή σας

Ένα κλειδί για την παρακολούθηση του πιστωτικού σας προφίλ είναι να παραμένετε σε εγρήγορση, ακόμη και όταν η οικονομική σας κατάσταση είναι δύσκολη και δύσκολο να αντιμετωπίσετε.

 • Πληρώστε τους λογαριασμούς στην ώρα τους. Εάν μείνετε πίσω, εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με τους εκδότες της κάρτας σας για βοήθεια. Ίσως μπορέσετε να επεξεργαστείτε ένα σχέδιο δυσκολιών που θα σας βοηθήσει να βάλετε τις κάρτες σας σε καλή κατάσταση και να αποφύγετε πρόσθετους τόκους ή πρόστιμα καθυστερημένης πληρωμής.
 • Φόρτιση επιλεκτικά. Τα μεγαλύτερα υπόλοιπα αυξάνουν τη χρήση της πίστωσης, η οποία με τη σειρά της μειώνει τα πιστωτικά σας σκορ. Η χρήση της πίστωσης σας είναι το ποσοστό του συνολικού πιστωτικού σας ορίου που χρησιμοποιείτε πραγματικά. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να διατηρείται κάτω από το 30%.
 • Προσέξτε για υψηλά επιτόκια. Τα δάνεια ημέρας πληρωμής και τα δάνεια τίτλου μπορεί να επιφέρουν κόστος ισοδύναμο με ΣΕΠΕ 300% έως 400% ή περισσότερο, και άλλα προσωπικά δάνεια μπορεί να είναι εξίσου άσχημα ή χειρότερα. Το μέσο επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας ήταν λίγο πάνω από 16% τον Αύγουστο του 2022, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ — πολύ λιγότερο από ένα ακριβό δάνειο, αλλά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο αν ισορροπήσετε τη χιονόμπαλα. Αν ψάχνετε για πιστωτική κάρτα ή προσωπικό δάνειο, συγκρίνετε προσφορές και επιλέξτε τους καλύτερους δυνατούς όρους για την περίπτωσή σας.

Επιστροφή από το χρέος

Δεν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά για να εξερευνήσετε στρατηγικές για την εξάλειψη του χρέους που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε σε καλό δρόμο το 2023.

 • Κάντε ένα σχέδιο πληρωμής. Οι δύο κύριες στρατηγικές απόσβεσης χρέους είναι η χιονοστιβάδα του χρέους και η μέθοδος χιονοστιβάδας του χρέους. Η χιονοστιβάδα του χρέους σας αναγκάζει να εστιάσετε πρώτα στην εξόφληση των υψηλότερων τόκων σας, ενώ το σχέδιο χιονοστιβάδας εστιάζει στην εξόφληση των μικρότερων υπολοίπων σας πρώτα.
 • Σκεφτείτε την αναδιάρθρωση του χρέους. Συγκεντρώστε πολλαπλά χρέη σε ένα νέο χρέος που αποπληρώνετε με μία μηνιαία πληρωμή, ιδανικά με χαμηλότερο επιτόκιο από το μέσο όρο που πληρώνετε αυτήν τη στιγμή για το χρέος σας. Μπορεί να μπορείτε να το κάνετε αυτό με δάνειο εξυγίανσης χρέους, πιστωτική κάρτα μεταφοράς υπολοίπου ή δάνειο μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας.
 • Εξερευνήστε άλλες προσεγγίσεις για ελάφρυνση χρέους πιστωτικών καρτών. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με έναν πιστωτικό σύμβουλο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών παρέχει μια αναζήτηση με δυνατότητα αναζήτησης κατάλογο των διαπιστευμένων πιστωτικών γραφείων.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι αρχισυντάκτης στο Credit Karma. Τα 30 χρόνια εμπειρίας του σε έντυπα και ψηφιακά μέσα περιλαμβάνουν εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα για… Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın