A person sits cross legged on their bed while using a laptop and smartphone to research what a good salary is.
Σημείωση για τους εκδότες: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Ο εθνικός διάμεσος μισθός το 2021 ήταν 58.260 $, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας.

Ωστόσο, πολλοί παράγοντες καθορίζουν εάν κερδίζετε έναν «καλό» μισθό.

Τι είναι ένας καλός μισθός; Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με πράγματα όπως το πού ζείτε, την ηλικία και το επάγγελμά σας. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε μια γενική κατανόηση των πληροφοριών μισθού για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για την κατάλληλη επαγγελματική πορεία και να βελτιώσετε τις προοπτικές εργασίας σας.

Γνωρίζοντας τον σωστό μισθό για το επάγγελμά σας, θα είστε πιο δυνατοί και καλύτερα προετοιμασμένοι να διαπραγματευτείτε τους μισθούς με έναν εργοδότη.

Θα εξετάσουμε ορισμένες γενικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε τον μισθό σας και να καθορίσετε ποιο μπορεί να είναι το κατάλληλο εύρος μισθών για εσάς.Παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν έναν καλό μισθό

Για να προσδιορίσετε εάν ένας μισθός είναι ανταγωνιστικός, ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Εκπαίδευση

Αν και η εκπαίδευση δεν εγγυάται πάντα την επιτυχία στην καριέρα σας, το απολυτήριο γυμνασίου και άνω συχνά σας δίνει πρόσβαση σε περισσότερες ευκαιρίες εργασίας. Επιπλέον, η απόκτηση πτυχίου από ένα καθιερωμένο πρόγραμμα στον τομέα σας μπορεί συνήθως να βελτιώσει τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε από κορυφαίες εταιρείες.

Επίπεδο εμπειρίας

Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη εμπειρία έχετε, τόσο πιο πιθανό είναι να λάβετε υψηλότερο μισθό. Αμέσως έλλειψη εκπαιδευμένους εργάτες στο σημερινό εργατικό δυναμικό, πολλές εταιρείες αγωνίζονται να βρουν αιτούντες που έχουν επαρκή εμπειρία και πληρούν επίσης τις απαιτήσεις εργασίας.

Ως αποτέλεσμα, οι μισθοί για αυτές τις προηγμένες θέσεις αυξάνονται.

Δεδομένου ότι η εμπειρία είναι πολύ πολύτιμη για τους εργοδότες, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι θέσεις εργασίας αρχικού επιπέδου δεν πληρώνουν εξίσου καλά. Εάν μόλις ξεκινήσατε την πρώτη σας δουλειά μετά το κολέγιο, συνήθως αναμένεται χαμηλότερος μισθός. Αλλά καθώς προχωράτε στην καριέρα σας, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε μια σταθερή αύξηση στο ετήσιο εισόδημά σας.

Βιομηχανία

Ο κλάδος στον οποίο εργάζεστε έχει σημαντικό αντίκτυπο στις δυνατότητες κερδών σας. Υψηλά τεχνικά πεδία που απαιτούν μεγαλύτερη κατάρτιση, εκπαίδευση ή πρακτική άσκηση συνήθως απαιτούν υψηλότερους μισθούς.

Η υγειονομική περίθαλψη, η μηχανική, τα οικονομικά, η ψυχαγωγία, η νομική και η τεχνολογία πληροφοριών είναι όλα παραδείγματα βιομηχανιών με υψηλές απολαβές. Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες κερδών σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε μια καριέρα σε έναν επικερδή τομέα που σας ενδιαφέρει.

Γεωγραφική τοποθεσία

Ακόμα κι αν ο τίτλος εργασίας, η εμπειρία και το επίπεδο εκπαίδευσης είναι τα ίδια, οι μισθοί στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία σας.

Αυτή η διαφορά μισθού οφείλεται κυρίως στον ποικίλο βαθμό της τοπικής ζήτησης εργασίας, του κόστους ζωής και του φορολογικού συντελεστή. Για παράδειγμα, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, το μέσο ετήσιο εισόδημα ενός μηχανικού λογισμικού το 2021 ήταν περίπου 167.000 $. Εν τω μεταξύ, οι μηχανικοί λογισμικού στο Σικάγο λαμβάνουν χαμηλότερους ετήσιους μισθούς περίπου 114.000 $ ετησίως.

Ποιος είναι ένας καλός μισθός για να ζεις;

Μπορεί να είναι δύσκολο να συμφωνήσετε για το τι θεωρείται καλός μισθός. Αυτό που ένα άτομο θεωρεί κατάλληλο μισθό μπορεί να είναι απαράδεκτο για κάποιο άλλο. Οι συνήθειες δαπανών σας, οι οικονομικοί σας στόχοι, το ύψος του χρέους και άλλοι προσωπικοί σας παράγοντες μπορούν όλα να επηρεάσουν τον ιδανικό μισθό σας.

Βασικά φαγητά: Αυτό που θεωρείται καλός μισθός ποικίλλει ευρέως ανάλογα με την τοποθεσία, το κόστος ζωής και την επιλογή σταδιοδρομίας.

Για να μάθετε πόσο εισόδημα μπορεί να χρειαστείτε για να ζήσετε άνετα ως άγαμος, χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή μας κόστους ζωής για να συγκρίνετε το εισόδημα που πρέπει να κερδίσετε σε κάθε πολιτεία.

Ποιος είναι ο μέσος μισθός στις ΗΠΑ;

Ο διάμεσος μισθός στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 58.260 $, με μέσο ωρομίσθιο 28,01 $, σύμφωνα με Μάιος 2021 Εθνικές εκτιμήσεις για την απασχόληση και τους μισθούς του BLS.

Υπολογίζεται ότι από το 2021, οι γυναίκες στις ΗΠΑ θα κερδίζουν περίπου 83 σεντς για κάθε δολάριο που αξίζει ένας άντρας. Αυτό είναι μια βελτίωση από 77 σεντς μια δεκαετία νωρίτερα.

μέσο μισθό στις ΗΠΑΕικόνα: μέσος αμερικανικός μισθός

Πόσα κερδίζουν οι γυναίκες εβδομαδιαία σε διαφορετικές ηλικίες με βάση τα δεδομένα BLS 4ου τριμήνου 2022:

 • 16 έως 19: 602 $ (31.304 $ ανά έτος)
 • 20 έως 24: 706 $ (36.712 $ ανά έτος)
 • 25 έως 34: 955 $ (49.660 $ ανά έτος)
 • 35 έως 44: 1.099 $ (57.148 $ ανά έτος)
 • 45 έως 54: 1.042 $ (54.184 $ ανά έτος)
 • 55 έως 64: 1.017 $ (52.884 $ ανά έτος)
 • 65+: 873 $ (45.396 $ ανά έτος)

Πόσο κερδίζουν οι άνδρες εβδομαδιαία σε διαφορετικές ηλικίες, με βάση τα ίδια δεδομένα:

 • 16 έως 19: 644 $ (33.488 $ ανά έτος)
 • 20 έως 24: 771 $ (40.092 $ ανά έτος)
 • 25 έως 34: 1.091 $ (56.732 $ ανά έτος)
 • 35 έως 44: 1.305 $ (67.860 $ ανά έτος)
 • 45 έως 54: 1.355 $ (70.460 $ ανά έτος)
 • 55 έως 64: 1.329 $ (69.108 $ ανά έτος)
 • 65+: 1.205 $ (62.660 $ ανά έτος)
 • Λιγότερο από ένα απολυτήριο γυμνασίου: 626 $ (32.552 $ ετησίως)
 • Απολυτήριο Λυκείου: 809 $ (42.068 $ ετησίως)
 • Κολέγιο, όχι πτυχίο: 899 $ (46.748 $ ετησίως)
 • Μεταπτυχιακός τίτλος: 963 $ (50.076 $ ετησίως)
 • Πτυχίο: 1.334 $ (69.368 $ ετησίως)
 • Μεταπτυχιακό: $1.574 ($81.848 ανά έτος)
 • Επαγγελματικό πτυχίο: 1.924 $ (100.048 $ ετησίως)
 • Διδακτορικό: 1.909 $ (99.268 $ ανά έτος)

Παρατήρηση: Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται είναι εβδομαδιαία κέρδη με βάση τα δεδομένα του 2021.

Μέσος μισθός στις ΗΠΑ ανά κλάδο

 • Προετοιμασία φαγητού: 29.450 $
 • Υποστήριξη υγειονομικής περίθαλψης: 33.330 $
 • Προσωπική φροντίδα και εξυπηρέτηση: 33.620 $
 • Γεωργία, Αλιεία και Δασοκομία: 34.730 $
 • Κατασκευή και εξόρυξη: $55.900
 • Εκπαίδευση: 62.140 $
 • Τέχνη, σχέδιο, ψυχαγωγία, αθλήματα και μέσα ενημέρωσης: 66.100 $
 • Επιχειρηματικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές: $82.610
 • Αρχιτεκτονική και Μηχανική: 91.740 $
 • Υπολογιστές και Μαθηματικά: 99.860 $

Ποιο είναι το μέσο ποσοστό αύξησης;

Η αύξηση της αύξησης μπορεί να επηρεάσει το ετήσιο εισόδημά σας προς το καλύτερο. Τα ποσοστά αύξησης συχνά διαφέρουν ανάλογα με τον λόγο για την αύξηση, τον τίτλο εργασίας, τον πληθωρισμό και το τι μπορεί να αντέξει η εταιρεία σας τη στιγμή της αύξησης.

Από το 2021 έως το 2022, οι εργαζόμενοι στην Αμερική είδαν αυξήσεις στους μισθούς κατά περίπου 4%. Πηγές όπως Willis Towers Watson ή Ποσοστό αμοιβής αναφέρουν ότι οι εταιρείες αναμένουν αύξηση των μέσων μισθών μεταξύ 4% και 5% το 2023.

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να λάβει αύξηση περιλαμβάνουν

 • Αυξημένο κόστος ζωής
 • διατήρηση
 • Με βάση την αξία
 • Διάρκεια υπηρεσίας
 • Εργασιακή απόδοση
 • Νέες επαγγελματικές ευθύνες

Πώς να βρείτε μια καλά αμειβόμενη δουλειά

Εάν ελπίζετε να ακολουθήσετε μια δουλειά σε μια καριέρα υψηλότερης αμοιβής, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά στο σημερινό ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό.

Αποδείξτε τις δεξιότητές σας στο μέλλον

Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης και της προηγμένης τεχνολογίας, η φύση της εργασίας αλλάζει συνεχώς και είναι σημαντικό να συμβαδίζουμε με τις τελευταίες τάσεις και να αναπτύσσουμε δεξιότητες που θα είναι πολύτιμες στο μέλλον.

Για παράδειγμα, ταχέως αναπτυσσόμενες σταδιοδρομίες Οι επιστήμονες δεδομένων και οι αναλυτές ασφάλειας πληροφοριών έχουν μεγάλη ζήτηση. Αυτό επιτρέπει στους επαγγελματίες σε αυτούς τους τομείς να λαμβάνουν γενναιόδωρη αποζημίωση για την εργασία τους.

Μπορείτε επίσης να αποδείξετε την καριέρα σας στο μέλλον αποκτώντας νέες δεξιότητες για να παραμείνετε πολύτιμοι στον χώρο εργασίας παρά τη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.

Λάβετε συμβουλές σταδιοδρομίας από έναν μέντορα

Ένας μέντορας μπορεί να επιταχύνει την καριέρα σας καθοδηγώντας σας στη σωστή κατεύθυνση και παρέχοντας πολύτιμες γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε επαγγελματική επιτυχία.

Ένας μέντορας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βρείτε τους σωστούς πόρους, να σας παρέχει κινητοποιητικές συμβουλές σταδιοδρομίας και να σας κάνει υπεύθυνους για τους στόχους σας.

Εάν ο τρέχων εργοδότης σας προσφέρει ένα πρόγραμμα καθοδήγησης, επωφεληθείτε από αυτό ρωτώντας τον μέντορά σας για ευκαιρίες ανάπτυξης εντός της εταιρείας.

Γίνετε ειδικός στον τομέα σας

Σύμφωνα με την Γραφείο Στατιστικής Εργασίας, τον Ιανουάριο του 2022, υπήρχαν σχεδόν 11 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι προσλήψεις ήταν περίπου 6,4 εκατομμύρια. Με το αυξανόμενο χάσμα δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες δυσκολίες στην πρόσληψη και πλήρωση κενών θέσεων για θέσεις υψηλής ειδίκευσης.

Μπορεί να είστε σε θέση να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του εργατικού δυναμικού με το να γίνετε ειδικός στον τομέα σας επενδύοντας σε τρόπους για να αυξήσετε τις γνώσεις σας. Είτε παρακολουθείτε διαδικτυακά σεμινάρια, επιστρέφετε στο σχολείο ή παρακολουθείτε εκπαίδευση, η προσπάθεια επέκτασης της εξειδίκευσής σας μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη σταδιοδρομίας και αυξήσεις μισθών.

Συμμετέχετε σε εκδηλώσεις δικτύωσης

Οι εκδηλώσεις δικτύωσης σάς παρέχουν τις πιο πρόσφατες γνώσεις για τις τάσεις του κλάδου και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επεκτείνετε το δίκτυό σας και να δημιουργήσετε ευκαιρίες για τον εαυτό σας. Μην ξεχάσετε να έχετε έτοιμη την επαγγελματική σας κάρτα ή το βιογραφικό σας και να είστε έτοιμοι να πουλήσετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας και τις δεξιότητές σας σε αυτές τις επαγγελματικές εκδηλώσεις.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να συναντήσεις κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις μια καριέρα με υψηλές αποδοχές.


Τι ακολουθεί: Αξιοποιήστε στο έπακρο τον μισθό σας

Καθώς σκέφτεστε τι είναι ένας καλός μισθός, σκεφτείτε πόσα χρειάζεστε για να ζήσετε άνετα ενώ διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας με σύνεση. Με το Credit Karma μπορείτε να ελέγξετε την πίστωσή σας και να αρχίσετε να δημιουργείτε τις αποταμιεύσεις σας με το Credit Karma Money™ Save.

Paylaşın