A wall of ATMs outside of a bank, with a woman at each ATM handling a transaction
Σημείωση για τους συντάκτες: Το Credit Karma λαμβάνει χρεώσεις από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Οι ομοσπονδιακές τράπεζες — και πολλές ιδιωτικές τράπεζες — είναι κλειστές τις ομοσπονδιακές αργίες, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει τις συναλλαγές και να περιορίσει τις προσωπικές υπηρεσίες. Αλλά ακόμα κι αν το τοπικό σας υποκατάστημα είναι κλειστό, μπορεί να έχετε ακόμα επιλογές για να χειριστείτε τις τραπεζικές σας ανάγκες.

Εάν μια τράπεζα είναι κλειστή για αργίες, τυχόν συναλλαγές που πραγματοποιείτε, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων, των πληρωμών λογαριασμών και των μεταφορών από τράπεζα σε τράπεζα, πιθανότατα δεν θα διεκπεραιωθούν μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσωπικές υπηρεσίες και ανάλογα με την τράπεζα, η εξυπηρέτηση πελατών μπορεί επίσης να είναι περιορισμένη.

Σε αυτό το άρθρο συζητάμε τις διακοπές και τι μπορείτε να κάνετε εάν η τράπεζά σας είναι κλειστή.Τι είναι αργία;

Οι αργίες είναι εργάσιμες ημέρες κατά τις οποίες τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κλείνουν, συνήθως για να τηρήσουν ομοσπονδιακές αργίες. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις ομοσπονδιακές τράπεζες και υποκαταστήματα, καθώς και ορισμένες ιδιωτικές τράπεζες.

Όταν μια ομοσπονδιακή αργία πέφτει Σάββατο, οι τράπεζες και τα υποκαταστήματα της Federal Reserve είναι γενικά ανοιχτά την προηγούμενη Παρασκευή. Αλλά αν μια επίσημη αργία πέφτει Κυριακή, συνήθως είναι κλειστά την επόμενη Δευτέρα.

Οι ιδιωτικές τράπεζες μπορούν να επιλέξουν να κλείσουν τις ομοσπονδιακές αργίες. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν η τράπεζά σας είναι κλειστή μια συγκεκριμένη ημέρα, δοκιμάστε να καλέσετε εκ των προτέρων ή να ελέγξετε online. Ορισμένες τράπεζες παρέχουν επίσης ένα πρόγραμμα διακοπών στον ιστότοπό τους στο οποίο μπορούν να ανατρέξουν οι πελάτες.

Τι είναι οι ομοσπονδιακές αργίες των ΗΠΑ;

ο Federal Reserve System τηρεί 11 ομοσπονδιακές αργίες ετησίως. Πέντε από αυτές τις διακοπές – Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ. Η Ημέρα, η Ημέρα Μνήμης, η Εργατική Ημέρα, τα Γενέθλια της Ουάσιγκτον (Ημέρα των Προέδρων) και η Ημέρα του Κολόμβου – γιορτάζονται πάντα Δευτέρα, επομένως η ακριβής ημερομηνία τους ποικίλλει από έτος σε έτος. Η ημερομηνία για την Ημέρα των Ευχαριστιών ποικίλλει επίσης καθώς γιορτάζεται πάντα την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Ομοσπονδιακές αργίες για το 2023

την Εθνική εορτή 2023
Πρωτοχρονιά 1η Ιανουαρίου**
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ. Ημέρα 16 Ιανουαρίου
Γενέθλια της Ουάσιγκτον 20 Φεβρουαρίου
Ημέρα Μνήμης 29 Μαΐου
1η Ιουνίου Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας 19 Ιουνίου
ημέρα ανεξαρτησίας 4η Ιουλίου
Εργατική Πρωτομαγιά 4 Σεπτεμβρίου
Ημέρα του Κολόμβου 9 Οκτωβρίου
Ημέρα Βετεράνων 11 Νοεμβρίου*
ημέρα των ευχαριστιών 23 Νοεμβρίου
ημέρα των Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου
*Η Federal Reserve δεν τηρεί αυτή την αργία επειδή πέφτει Σάββατο. **Επειδή αυτή η αργία πέφτει Κυριακή, η Federal Reserve θα την τηρήσει την επόμενη Δευτέρα.

Τι να κάνετε εάν η τράπεζά σας είναι κλειστή

Πρώτον, είναι καλή ιδέα να σημειώσετε τις αργίες στο ημερολόγιό σας ως υπενθύμιση για να φροντίσετε έγκαιρα την επείγουσα ή προσωπική τραπεζική. Αυτό μπορεί να σας γλιτώσει από την απογοήτευση ενός χαμένου ταξιδιού στο τοπικό σας υποκατάστημα και να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις κυρώσεις καθυστερημένης πληρωμής.

Τι γίνεται όμως αν οι τραπεζικές συναλλαγές σας δεν λειτουργούν πριν ή μετά τις διακοπές; Ας δούμε μερικές από τις άλλες επιλογές σας.

  • Χρησιμοποιήστε ένα ΑΤΜ. Ακόμη και τις αργίες, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ΑΤΜ για να ελέγξετε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας ή να κάνετε ανάληψη χρημάτων. Πολλές τράπεζες, όπως η Wells Fargo, η Chase και η Bank of America, προσφέρουν ΑΤΜ που είναι ανοιχτά 24 ώρες την ημέρα.
  • Ηλεκτρονική τραπεζική. Ενδέχεται να μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε ορισμένες τραπεζικές ανάγκες, όπως το άνοιγμα νέου λογαριασμού ή ο προγραμματισμός τραπεζικού εμβάσματος, μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής για κινητά της τράπεζάς σας. Να είστε προσεκτικοί όμως – ακόμη και ορισμένες διαδικτυακές τράπεζες δεν επεξεργάζονται συναλλαγές τις ομοσπονδιακές αργίες.
  • Δοκιμάστε μια εφαρμογή πληρωμής. Με εφαρμογές όπως το Venmo ή το Paypal, μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα από συναδέλφους και να κάνετε αγορές στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα. Άλλοι τρόποι για να στείλετε χρήματα στο διαδίκτυο όταν η τράπεζά σας μπορεί να μην είναι μια επιλογή περιλαμβάνουν το Cash App, το Apple Pay και τη Western Union, αν και ενδέχεται να εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε κάποιες καθυστερήσεις.

Πληρωμή λογαριασμών σε διακοπές

Όταν η ημερομηνία διεκπεραίωσης μιας πληρωμής τιμολογίου είναι αργία, δεν θα διεκπεραιωθεί μέχρι την επόμενη ημέρα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετες χρεώσεις.

Ευτυχώς, πολλές τράπεζες σάς επιτρέπουν να ρυθμίζετε επαναλαμβανόμενες αυτόματες πληρωμές. Εάν ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, εξετάστε το ενδεχόμενο να ορίσετε την ημερομηνία διεκπεραίωσης κάθε πληρωμής τιμολογίου λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της. Αυτό θα σας δώσει κάποιες οδηγίες σε περίπτωση που η ημερομηνία λήξης είναι ομοσπονδιακή αργία.


Τι έπεται?

Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν χρειάζεται να κάνετε μια σημαντική συναλλαγή, αλλά η τράπεζά σας είναι κλειστή για τις γιορτές. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι προετοιμασίας.

Πριν οδηγήσετε στην τράπεζά σας, καλέστε το τοπικό υποκατάστημα για να βεβαιωθείτε ότι είναι ανοιχτό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα 24ωρο ΑΤΜ, να ρυθμίσετε αυτοματοποιημένες πληρωμές (ίσως λίγες μέρες νωρίτερα για να είστε ασφαλείς), mobile banking ή απλώς να κάνετε τις τραπεζικές σας συναλλαγές νωρίτερα για να αποφύγετε προβλήματα κάθε μέρα.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Jenny Rose Spaudo είναι ανεξάρτητη συγγραφέας και στρατηγός περιεχομένου που ειδικεύεται στα οικονομικά, την τεχνολογία και τα ακίνητα. Η γραφή της έχει εμφανιστεί στα Business Insider, Credit Karma, GOBankingRates και πολλά άλλα. Επισκεφθείτε το jennyroses… Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın