A smiling person wearing a hair wrap stands in an office hallway holding a laptop so their coworker can view the screen.
Σημείωση για τους εκδότες: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Αν ψάχνετε για δουλειά, πιθανότατα θα συναντήσετε τις λέξεις «ανταγωνιστική αμοιβή». Αν και αυτές οι δύο λέξεις ακούγονται ελκυστικές για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τις δυνατότητες κερδών τους, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο τι σημαίνουν πραγματικά.

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε αυτόν τον όρο και τι σημαίνει για εσάς, θα εξετάσουμε τον ορισμό της αποζημίωσης βάσει της αγοράς, λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορεί να περιλαμβάνουν ανταγωνιστικά πακέτα αποζημίωσης και συμβουλές σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης για αποζημίωση βάσει της αγοράς.Τι είναι ο ανταγωνιστικός μισθός;

Όταν πρόκειται για αποζημίωση, η ετικέτα “ανταγωνιστική” αναφέρεται σε αποζημίωση που είναι συγκρίσιμη ή καλύτερη από την αγοραία αξία μιας θέσης.

Στον τομέα των ανθρώπινων πόρων, ένας μισθός βάσει της αγοράς είναι το μέσο επιτόκιο της αγοράς για τη θέση συν ένα ποσοστό αυτού του ποσοστού. Αυτό το ποσοστό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη φιλοσοφία αμοιβών μιας εταιρείας.

Σημαίνει επίσης ότι η αποζημίωση είναι ανταγωνιστική έναντι όσων θα μπορούσαν να προσφέρουν άλλες εταιρείες για παρόμοια θέση στον ίδιο κλάδο και γεωγραφική περιοχή.

5 παράγοντες που καθορίζουν έναν ανταγωνιστικό μισθό

Η αγοραία αξία μιας θέσης μπορεί να κυμαίνεται ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η βιομηχανία και η τοποθεσία, επομένως είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ανταμοιβή μπορεί να ποικίλλει και δεν είναι απαραίτητα ένα συγκεκριμένο ποσό.

Ακολουθεί μια επισκόπηση των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την αποζημίωση.

τι-καθορίζει-ανταγωνιστικό-μισθόΕικόνα: τι-καθορίζει-ανταγωνιστικός-μισθός

1. Τίτλος εργασίας

Όταν προσπαθείτε να καθορίσετε έναν ανταγωνιστικό μισθό, η ίδια η θέση έχει συχνά μια βάση για τα επιτόκια της αγοράς. Χρησιμοποιήστε αξιόπιστες πηγές του κλάδου, όπως το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας για να ελέγξετε τα ποσοστά αποζημίωσης για τη θέση σας.

Μόλις έχετε μια ιδέα για το μέσο επιτόκιο της αγοράς, χρησιμοποιήστε αυτόν τον αριθμό ως οδηγό για να αξιολογήσετε την ανταγωνιστικότητα των μισθών. Λάβετε υπόψη ότι το εύρος μισθών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη θέση, επομένως φροντίστε να ανατρέξετε στον κατάλληλο τίτλο εργασίας όταν κάνετε την έρευνά σας.

2. Επίπεδο εμπειρίας

Οι περισσότερες θέσεις προσφέρουν αμοιβή που ταιριάζει με το επίπεδο εμπειρίας σας ή την εμπειρία που απαιτείται για τη δουλειά. Το αν ο ρόλος είναι βασικός, μεσαίος ή ανώτερος, συχνά υπαγορεύει το επίπεδο εμπειρίας που απαιτείται και το αντίστοιχο εύρος μισθών.

Για παράδειγμα, οι ρόλοι εισαγωγικού επιπέδου απαιτούν συνήθως λίγη ή καθόλου εμπειρία και γενικά πληρώνουν λιγότερο από ρόλους μεσαίου επιπέδου που μπορεί να απαιτούν αρκετά χρόνια εμπειρίας.

Η εκπαίδευση και οι πρακτικές σας δεξιότητες παίζουν ρόλο στο επίπεδο εμπειρίας σας και η ζήτηση για τις δεξιότητές σας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον καθορισμό ενός μισθού που είναι ανταγωνιστικός για εσάς.

3. Βιομηχανία

Ο κλάδος στον οποίο βρίσκεται η δουλειά που επιθυμείτε έχει τη δύναμη να επηρεάσει το επίπεδο των ανταγωνιστικών αμοιβών. Προσοδοφόρες βιομηχανίες όπως η τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά μπορεί να έχουν πιο ανταγωνιστικά ποσοστά σε σύγκριση με άλλες βιομηχανίες για να εξασφαλίσουν κορυφαία ταλέντα.

Εάν δεν είστε ρυθμισμένοι για ένα συγκεκριμένο τομέα, δοκιμάστε να κάνετε αίτηση για την ίδια θέση εργασίας σε πολλούς κλάδους για να δείτε πώς μπορεί να διαφέρουν τα πακέτα αποζημίωσης. Για άτομα που έχουν υψηλό μισθό στόχο, έρευνα κέρδη ανά κλάδο και απευθυνθείτε σε διαφορετικές εταιρείες για να βρείτε την πιο ανταγωνιστική αμοιβή για εσάς.

4. Γεωγραφία

Η τοποθεσία επηρεάζει επίσης τις μέσες τιμές αγοράς μιας θέσης. Χώροι με υψηλότερο κόστος ζωής και υψηλότερους κατώτατους μισθούς μπορούν να αντισταθμίσουν περισσότερο αυτούς τους παράγοντες.

Για τις πιο ακριβείς πληροφορίες μισθών και μισθών, δοκιμάστε να προσαρμόσετε την έρευνά σας σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Το BLS παράγει στοιχεία για τους μισθούς με βάση την περιοχή, το κράτος και πολλές μητροπολιτικές περιοχές.

5. Διαθεσιμότητα εργασίας

Ακριβώς όπως οι τιμές της αγοράς ποικίλλουν ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση, το ίδιο συμβαίνει και με τον μισθό. Όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εργασία αλλά δεν υπάρχει προσφορά, η αμοιβή είναι πιθανό να είναι πιο ανταγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά, εάν υπάρχει μικρή ζήτηση για μια θέση, αλλά υπάρχουν αρκετοί κατάλληλοι υποψήφιοι, είναι πιθανό να μειώσει το επιτόκιο αγοράς της θέσης.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια ομάδα προσλήψεων που λειτουργεί προς όφελός σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Τι περιλαμβάνει ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποζημίωσης;

Η ανταγωνιστική αμοιβή δεν αναφέρεται μόνο στον μισθό – στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ολόκληρο το πακέτο αμοιβών. Μάθετε για άλλα πιθανά οφέλη, όπως άδεια μετ’ αποδοχών, ασφάλιση, επιλογές συνταξιοδότησης και άλλα μπόνους.

Αδεια μετ ‘αποδοχών

Το ποσό του χρόνου αμειβόμενης άδειας που προσφέρει μια θέση εργασίας είναι σημαντικό μέρος οποιουδήποτε πακέτου αποζημίωσης. Η άδεια από τη δουλειά είναι σημαντική για την υγεία και την ευημερία σας, ενώ είναι επίσης απαραίτητη αν αλλάξει κάτι στην προσωπική σας ζωή ή αν αρρωστήσετε.

Οι διακοπές μπορούν επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να θέσετε όρια στην εργασία για να αποφύγετε την εξάντληση. Όταν μπορείτε να ισορροπήσετε τη ζωή και την εργασία σας, μπορείτε πιο εύκολα να διατηρήσετε την απόδοσή σας και να εργαστείτε για την επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών σας στόχων.

Ασφάλεια υγείας

Η ασφάλιση υγείας είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος ενός πακέτου αποζημίωσης. Οι εργαζόμενοι τείνουν να αξιολογούν την ασφάλιση υγείας ως ένα από τα τα πιο επιθυμητά περιθωριακά οφέλησύμφωνα με τον ετήσιο οδηγό μισθών του Robert Half, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι μια πολύτιμη πτυχή της ανταγωνιστικής αμοιβής.

Επιλογές συνταξιοδότησης

Οι εταιρείες μπορούν επίσης να συμπεριλάβουν συνταξιοδοτικά προγράμματα ως μέρος του πακέτου αποζημίωσής τους. Ανάλογα με τον εργοδότη σας και τις επιλογές σας, μπορεί να είστε σε θέση να συνεισφέρετε ένα μέρος του μισθού σας σε ένα σχέδιο 401(k), 403(b) ή αποταμίευσης για να ξεκινήσετε την αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση.

Ο εργοδότης σας μπορεί επίσης να αντιστοιχεί σε ένα ορισμένο ποσοστό των εισφορών σας. Εάν ναι, σκεφτείτε να επωφεληθείτε από αυτό συνεισφέροντας το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό κάθε χρόνο, για όσο διάστημα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Αλλα οφέλη

Όταν αξιολογείτε ένα άνοιγμα εργασίας, ρωτήστε για άλλα οφέλη αποζημίωσης, όπως μπόνους, επιλογές μετοχών και κατανομή κερδών. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα.

  • Μπόνους υπογραφής
  • Μπόνους απόδοσης
  • Μπόνους μετακίνησης
  • Επιλογές μετοχών
  • Σχέδιο κατανομής κερδών
  • Πρόσθετος προϋπολογισμός (π.χ. για πρόνοια ή εξέλιξη σταδιοδρομίας)
πράγματα-προς-διαπραγμάτευση-σε-ένα-ανταγωνιστικό-πακέτο-αποζημίωσηΕικόνα: Things-to-negotiate-in-a-competitive-compensation-package

Πώς να ζητήσετε έναν πιο ανταγωνιστικό μισθό

Οι περισσότεροι διευθυντές προσλήψεων αναμένουν να διαπραγματευτούν την αποζημίωση. Να θυμάστε ότι η ανταγωνιστική αποζημίωση καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων παραγόντων που είναι μοναδικοί για εσάς ως αιτούντα. Επωφεληθείτε από αυτές τις πληροφορίες και προσπαθήστε να διαπραγματευτείτε τον μισθό που θέλετε χρησιμοποιώντας αυτά τα βήματα.

1. Επιλέξτε τις προτεραιότητές σας

Γνωρίστε τις προτεραιότητές σας για την αποζημίωση όταν εισέρχεστε σε μια διαπραγμάτευση μισθού. Ένας υψηλότερος αρχικός μισθός μπορεί να είναι ένα βασικό σημείο διαπραγμάτευσης σε πολλές συζητήσεις μισθών, αλλά ανάλογα με τους περιορισμούς του προϋπολογισμού ή τις μισθολογικές κλίμακες της εταιρείας, μπορεί να μην είναι δυνατό.

Αν ναι, σκεφτείτε ποιες άλλες μορφές αποζημίωσης μπορεί να είναι πολύτιμες για εσάς. Μπορεί να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία ζητώντας ένα εφάπαξ μπόνους υπογραφής αντί για υψηλότερο μισθό ή μπορεί να αποφασίσετε ότι οι μετοχές της εταιρείας συμβαδίζουν περισσότερο με τους οικονομικούς σας στόχους.

2. Τεκμηριώστε το αίτημά σας με δικαιολογητικά

Το να ζητάτε υψηλότερο αρχικό μισθό ή καλύτερα επιδόματα μπορεί να μην είναι αρκετό. Για να διαπραγματευτείτε με επιτυχία έναν καλύτερο μισθό, πιθανότατα πρέπει να παρουσιάσετε ένα ισχυρό επιχείρημα. Χρησιμοποιήστε την έρευνα που έχετε συγκεντρώσει σχετικά με τις τιμές αγοράς για τη συγκεκριμένη θέση, τη γεωγραφία και τον κλάδο σας ως απόδειξη στις διαπραγματεύσεις σας.

Να θυμάστε ότι ένας ανταγωνιστικός μισθός είναι τουλάχιστον ίσος με το μέσο επιτόκιο της αγοράς ή καλύτερο, επομένως χρησιμοποιήστε αυτόν τον αριθμό ως κατευθυντήρια γραμμή για αυτό που ζητάτε. Προβάλετε ένα επιχείρημα σχετικά με το γιατί αξίζετε υψηλότερο μισθό ή παροχές, επισημαίνοντας τα επιτεύγματα, τις δεξιότητες ή την εμπειρία σας που προσθέτουν αξία στη θέση.

3. Σταθείτε ευγενικά στη θέση σας

Οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού αναμένουν διαπραγματεύσεις για τον μισθό και ακόμη και αν έχουν το περιθώριο, μπορεί να απαντήσουν λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός της θέσης είναι ίσος με την αρχική προσφορά. Όταν συμβεί αυτό, είναι εντάξει να απωθήσετε ευγενικά και να τους ζητήσετε να εξετάσουν το αίτημά σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να απωθήσετε με επαγγελματικό τρόπο, δοκιμάστε να πείτε τα εξής:

«Καταλαβαίνω ότι η θέση είναι προϋπολογισμένη [insert amount]αλλά με βάση την αξία που μπορούν να προσφέρουν οι δεξιότητες και η εμπειρία μου στην ομάδα, θα εκτιμούσα την ευκαιρία να λάβω υψηλότερο μισθό [insert desired amount].»

Αφού το πουν αυτό, μπορεί να σας ενημερώσουν ότι αυτό είναι το μόνο που μπορούν να προσφέρουν ή μπορεί να επιστρέψουν με μια προσφορά που είναι καλύτερη από την αρχική.


Τι έπεται?

Τώρα που ξέρετε τι σημαίνει ανταγωνιστικός μισθός, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα οικονομικό σχέδιο. Δεδομένου ότι η αμοιβή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις επαγγελματικές σας δυνάμεις, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε πρόσθετη εκπαίδευση ή πιστοποιήσεις που μπορούν να αυξήσουν τον μελλοντικό σας μισθό.

Paylaşın