Couple standing in kitchen looking up at the ceiling in an empty new house
Σημείωση για τους συντάκτες: Το Credit Karma λαμβάνει χρεώσεις από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Αφού έχετε κάνει μια προσφορά για ένα σπίτι, πιθανότατα θα θέλετε να προγραμματίσετε μια επιθεώρηση σπιτιού.

Μια επιθεώρηση σπιτιού κοστίζει συνήθως μεταξύ $300 και $500, αλλά ξοδεύετε αυτά τα χρήματα εκ των προτέρων για να προστατευθείτε από απροσδόκητα προβλήματα αργότερα. Ένας επιθεωρητής σπιτιού μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το σπίτι είναι σε αποδεκτή κατάσταση για εσάς. Μπορεί επίσης να είστε σε θέση να διαπραγματευτείτε την πώληση του σπιτιού, ανάλογα με τα αποτελέσματα της επιθεώρησης.Τι κάνει ένας επιθεωρητής σπιτιού;

Οι επιθεωρητές του σπιτιού ελέγχουν προσωπικά την ασφάλεια και την κατάσταση της δομής, της κατασκευής και των μηχανικών συστημάτων του σπιτιού. Αξιολογούν επίσης το σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού, καθώς και τα υδραυλικά και ηλεκτρικά συστήματα. Η αναφορά επιθεώρησης θα αναφέρει συνήθως τυχόν επισκευές που μπορεί να απαιτηθούν και την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής των μεγάλων συστημάτων, εξοπλισμού και φινιρισμάτων.

Ως αγοραστής σπιτιού, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε επιθεώρηση σπιτιού. Η ολοκλήρωση μιας επιθεώρησης δεν αποτελεί νομική απαίτηση όταν αγοράζετε ένα σπίτι, αλλά είναι η ευκαιρία σας να μάθετε για την κατάσταση του ακινήτου μέσα από τα μάτια ενός εκπαιδευμένου επιθεωρητή σπιτιού.

Ορισμένες πολιτείες απαιτούν από τους οικιακούς επιθεωρητές να έχουν άδεια μέσω μιας τοπικής υπηρεσίας αδειοδότησης. Ορισμένες πολιτείες ενδέχεται να απαιτούν από τους επιθεωρητές να πιστοποιούνται από έναν επαγγελματικό οργανισμό, όπως η Αμερικανική Εταιρεία Επιθεωρητών Οικιακών Επιθεωρητών ή η Διεθνής Ένωση Πιστοποιημένων Επιθεωρητών Κατοικίας. Αυτοί οι οργανισμοί διατηρούν ένα πρότυπο διαδικασιών, εκπαίδευσης και εξετάσεων, καθώς και κώδικα δεοντολογίας.

Λάβετε υπόψη ότι η επιθεώρηση είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία δανεισμού. Εάν αποφασίσετε να παραγγείλετε επιθεώρηση σπιτιού, πρέπει να πληρώσετε για αυτό. Είναι ιδανικό να προγραμματίσετε μια επιθεώρηση σπιτιού το συντομότερο δυνατό, ώστε να έχετε άφθονο χρόνο για να αντιμετωπίσετε τυχόν ζητήματα που προκύπτουν από την αναφορά.

Τι ψάχνει ένας επιθεωρητής σπιτιού;

Την ημέρα της επιθεώρησης του σπιτιού, ο επιθεωρητής θα περπατήσει μέσα από το ακίνητο και θα σημειώσει την κατάσταση των διαφόρων τμημάτων του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων τυχόν προβλημάτων με τα θεμέλια, τη στέγη και τα ηλεκτρικά, υδραυλικά συστήματα ή συστήματα εξαερισμού.

Αν και δεν απαιτείται, η παρακολούθηση της επιθεώρησης μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του σπιτιού. Εάν ένας επιθεωρητής αποθαρρύνει την παρουσία σας, πάρτε το ως προειδοποίηση για να ψάξετε αλλού.

Πόσος χρόνος διαρκεί ένας έλεγχος στο σπίτι;

Μια επιθεώρηση διαρκεί περίπου δύο έως τρεις ώρες για μια τυπική μονοκατοικία. Μπορείτε να περιμένετε την αναφορά επιθεώρησης εντός 24 ωρών, αλλά το χρονικό πλαίσιο μπορεί να διαφέρει.

Τι επισκευές χρειάζονται μετά από έλεγχο στο σπίτι;

Δεν απαιτούνται υποχρεωτικές επισκευές ή διορθώσεις μετά από επιθεώρηση στο σπίτι, αλλά μπορεί να έχετε σημαντικές αποφάσεις να λάβετε.

Κατά τη διαπραγμάτευση με τον πωλητή, σκεφτείτε να συμπεριλάβετε ένα ενδεχόμενο επιθεώρησης στη συμφωνία αγοράς. Αυτό σας προστατεύει ως αγοραστή. Εάν η επιθεώρηση σπιτιού αποκαλύψει προβλήματα, θα πρέπει να αποφασίσετε εάν αυτά τα προβλήματα είναι αποδεκτά ως έχουν ή εάν θέλετε να διαπραγματευτείτε διορθώσεις. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε να ακυρώσετε τη συμφωνία.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ επιθεώρησης σπιτιού και αξιολόγησης;

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ μιας επιθεώρησης σπιτιού και μιας αξιολόγησης στο σπίτι.

Μια επιθεώρηση σπιτιού αξιολογεί την κατάσταση ενός σπιτιού και προορίζεται κυρίως να εξυπηρετήσει τον αγοραστή. Από την άλλη πλευρά, μια αξιολόγηση – μια ανεξάρτητη εκτίμηση της αγοραίας αξίας ενός σπιτιού – πραγματοποιείται για να βοηθήσει τον δανειστή να καθορίσει το ποσό του δανείου με βάση την εύλογη αγοραία αξία του σπιτιού. Αυτή η τιμή καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της αξίας συγκρίσιμων κατοικιών στην περιοχή.

Οι εκτιμήσεις προστατεύουν επίσης τον δανειστή επαληθεύοντας ότι το σπίτι, το οποίο λειτουργεί ως εγγύηση για το στεγαστικό δάνειο, αξίζει τη ζητούμενη τιμή.

Άλλη διαφορά; Η αξιολόγηση δεν περιλαμβάνεται στο ίδιο επίπεδο λεπτομέρειας με την επιθεώρηση σπιτιού. Η αξιολόγηση λέει στον δανειστή πόσο εμπορεύσιμο είναι το σπίτι και ότι πληροί τα ελάχιστα πρότυπα. Η επιθεώρηση λέει στον αγοραστή περισσότερα για την κατάσταση του σπιτιού.


Επόμενα βήματα

Ο προγραμματισμός μιας επιθεώρησης σπιτιού πριν αγοράσετε ένα σπίτι θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την υπάρχουσα κατάστασή του και τις πιθανές επισκευές ως υποψήφιος ιδιοκτήτης του ακινήτου. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει χιλιάδες δολάρια σε επισκευές αργότερα.

Και αν το συμβόλαιο αγοράς σας περιλαμβάνει ένα απρόβλεπτο για επιθεώρηση σπιτιού στο κλείσιμο, μπορείτε να ακυρώσετε την πώληση – χωρίς κυρώσεις – εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της έκθεσης ελέγχου.

Εάν δεν είστε σίγουροι πού να βρείτε έναν αξιόπιστο επιθεωρητή σπιτιού, ζητήστε συστάσεις από φίλους και συγγενείς. Μπορείτε επίσης να δείτε λίστες επιθεωρητών μέσω επαγγελματικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των American Society of Home Inspectors ή το International Association of Certified Home Inspectors.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Jennifer Calonia είναι συγγραφέας και συντάκτρια προσωπικών οικονομικών με εξειδίκευση σε φοιτητικά δάνεια, πιστώσεις, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα από τη δουλειά της σε εθνικές εκδόσεις, όπως Yahoo Finance, NerdWalle… Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın