A smiling couple shake hands with a contractor after getting a Sofi heloc to fund a home improvement project.
Σημείωση για τους εκδότες: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

SoFi HELOC με μια ματιά

 • Σταθερό ή μεταβλητό ποσοστό: Μεταβλητός
 • Πώς να κάνετε ανάληψη χρημάτων: Με επιταγή
 • Κόστος ιδρύματος: $499
 • Αναλογία δανείου προς αξία: 95%
 • Ώρα για χρηματοδότηση: 21 μέρες

Η SoFi Bank είναι μια ηλεκτρονική τράπεζα που προσφέρει μια ποικιλία χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων οικιακών, προσωπικών, φοιτητικών και αυτόματης αναχρηματοδότησης δανείων, τραπεζικών λογαριασμών και επενδυτικών λογαριασμών. Η SoFi συνεργάστηκε με την Spring EQ για να προσφέρει στους δανειολήπτες μια πιστωτική γραμμή μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας.

Πλεονεκτήματα

 • Υψηλό μέγιστο δάνειο σε αξία
 • Ευέλικτη αποπληρωμή
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν απαιτείται κατ’ οίκον αξιολόγηση

μειονεκτήματα

 • Υψηλό ελάχιστο ποσό δανείου
 • Η πλοήγηση στον ιστότοπο είναι δύσκολη
 • Περιορισμένες επιλογές εγγραφής

3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για ένα SoFi HELOC

Εάν σκέφτεστε ένα HELOC από το SoFi και τον συνεργάτη του Spring EQ, εδώ είναι μερικά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε.

1. Ένας συνδυασμός ευελιξίας και περιορισμών

Το SoFi, μαζί με το Spring EQ, προσφέρει HELOCs με όρους 30 ετών, συμπεριλαμβανομένης μιας 10ετούς περιόδου κλήρωσης και μιας περιόδου απόσβεσης 20 ετών. Κατά την περίοδο της κλήρωσης, πρέπει να πληρώσετε μόνο τόκους, δίνοντάς σας μεγάλη ευελιξία με τον προϋπολογισμό σας.

Μπορείτε να δανειστείτε έως και το 95% του μετοχικού κεφαλαίου στο σπίτι σας – υψηλότερο από το πιο κοινό 80% έως 90% για άλλους δανειστές HELOC. Το μέγιστο ποσό δανείου είναι $500.000.

Ωστόσο, το ελάχιστο ποσό αρχικής κλήρωσης είναι 50.000 $, επομένως θα χρειαστείτε σημαντικά ίδια κεφάλαια για να λάβετε έγκριση – ορισμένοι δανειστές HELOC φτάνουν έως και τα 10.000 $. Οι επόμενες κληρώσεις πρέπει να είναι $1.000 ή περισσότερο.

Επιπλέον, το Spring EQ επιτρέπει μόνο αναλήψεις μέσω χάρτινων επιταγών, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει την πρόσβαση στα χρήματά σας ανάλογα με την πολιτική καταθέσεων της τράπεζάς σας. Ορισμένοι άλλοι δανειστές μπορεί επίσης να προσφέρουν πρόσβαση μέσω τραπεζικού εμβάσματος, τραπεζικού εμβάσματος ή ακόμη και χρεωστικής κάρτας.

2. Τα κριτήρια εισαγωγής είναι σαφή

Μπορείτε να βρείτε σχεδόν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για ένα SoFi HELOC στον ιστότοπο του συνεργάτη του – αν και θα πρέπει να ψάξετε για να τα βρείτε όλα. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα HELOC, πρέπει να έχετε βαθμολογία FICO 680 ή υψηλότερη — 700 ή μεγαλύτερη για να λάβετε τη μέγιστη αναλογία δανείου προς αξία — και αναλογία χρέους προς εισόδημα 45% ή λιγότερο.

Ο δανειστής επίσης δεν προσφέρει HELOCS σε επενδυτικά ακίνητα και το μέγιστο LTV για δεύτερη κατοικία είναι 80%. Ενώ θα χρειαστεί να παρέχετε κάποια βασική τεκμηρίωση για να αποδείξετε την ταυτότητά σας, το εισόδημά σας, το τρέχον υπόλοιπο στεγαστικών δανείων και την ασφαλιστική κάλυψη, ο δανειστής συνήθως δεν απαιτεί αξιολόγηση σπιτιού.

3. Υπάρχει ετήσια αμοιβή

Η θυγατρική του SoFi Spring EQ χρεώνει πολλές χρεώσεις κλεισίματος, οι οποίες μπορεί να ξεπεράσουν τα 1.000 $ σε ορισμένες περιπτώσεις. Επιπλέον, ο δανειστής χρεώνει μια ετήσια αμοιβή 99 $, που χρεώνεται κάθε χρόνο την επέτειο της ημερομηνίας κλεισίματός σας.

Σε τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα HELOC;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα HELOC για οτιδήποτε θέλετε. Οι συνήθεις χρήσεις περιλαμβάνουν ανακαινίσεις σπιτιών, εξυγίανση χρέους, έξοδα εκπαίδευσης, γάμους και άλλες μεγάλες αγορές.

Ωστόσο, πριν υποβάλετε αίτηση για HELOC, εξετάστε το πιθανό κόστος και τον αντίκτυπο ενός μεταβλητού επιτοκίου. Στη συνέχεια, ερευνήστε και συγκρίνετε τις άλλες επιλογές δανεισμού σας, όπως στεγαστικά δάνεια, προσωπικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, για να προσδιορίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Σε ποιον είναι κατάλληλο το SoFi HELOC;

Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός SoFi εάν θέλετε υψηλότερο μέγιστο LTV, έχετε αρκετά κεφάλαια στο σπίτι σας για να καλύψετε το ελάχιστο ποσό δανείου των 50.000 $ και πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας που ορίζονται από τη θυγατρική του SoFi, Spring EQ. Μπορεί επίσης να είναι κατάλληλο εάν δεν σας πειράζει να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματά σας.

Άλλοι δανειστές HELOC ενδέχεται να μην χρεώνουν ετήσια προμήθεια ή ακόμη και τέλος κλεισίματος. Αφιερώστε χρόνο για να ψωνίσετε και να συγκρίνετε HELOC από πολλούς δανειστές για να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα SoFi HELOC δεν είναι διαθέσιμα σε όλες τις πολιτείες. Η διαθεσιμότητα του κράτους μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το εάν έχετε ή όχι κύριο στεγαστικό δάνειο και εάν το δάνειο θεωρείται λιανικό ή χονδρικό.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για ένα SoFi HELOC

Χρειάζεστε βαθμολογία FICO 680 ή υψηλότερη και DTI 45% ή χαμηλότερη για να έχετε την ευκαιρία να εγκριθείτε για ένα SoFi HELOC. Για να πάρετε μια ιδέα για το αν θα εγκριθείτε και τους πιθανούς όρους και προϋποθέσεις, μπορείτε να περάσετε από τη διαδικασία προεπιλογής στον ιστότοπο του Spring EQ.

Κατά τη διαδικασία, πρέπει να προσκομίσετε τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Δήλωση υποθήκης
 • Ταυτότητα φωτογραφίας
 • ΑΠΟΔΕΙΞΗ εσόδων
 • Ασφάλιση απόδειξης περιεχομένου

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες από αυτές τις απαιτήσεις ενδέχεται να ακυρωθούν για ειδικούς δανειολήπτες. Ακόμα κι αν είστε αυτοαπασχολούμενος, μπορεί να χρειαστεί να προσκομίσετε πρόσθετα έγγραφα για να αποδείξετε το εισόδημά σας.

Δεν είμαι σίγουρος αν SoFi σας ταιριάζει? Εξετάστε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις.

 • η τράπεζα της Αμερικής: Σκεφτείτε αυτόν τον δανειστή εάν θέλετε πρόσβαση σε μεγαλύτερο πιστωτικό όριο, πιο ευέλικτες επιλογές ανάληψης και χωρίς τέλη κλεισίματος ή ετήσιες χρεώσεις.
 • PenFed Credit Association: Σκεφτείτε αυτόν τον δανειστή εάν σας αρέσει η ιδέα να μετατρέψετε ολόκληρο ή μέρος του υπολοίπου HELOC σας σε δάνειο με σταθερό επιτόκιο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Ben Luthi είναι ανεξάρτητος συγγραφέας και ειδικός στις πιστωτικές κάρτες στα προσωπικά οικονομικά. Είναι κάτοχος πτυχίου στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Brigham Young. Εκτός από το Credit Karma, μπορείτε να βρείτε το wo του… Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın