Close up of mortgage documents and a hand holding a pen about to sign them.
Σημείωση για τους συντάκτες: Το Credit Karma λαμβάνει χρεώσεις από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Καθώς οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να αυξάνονται διψήφια από έτος σε έτος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αυξάνει τα όρια στα δάνεια που υποστηρίζει — συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών δανείων άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για περιοχές υψηλού κόστους.

Το ανώτατο όριο του στεγαστικού δανείου που υποστηρίζεται από τη Fannie Mae και τον Freddie Mac — δύο ελεγχόμενες από την κυβέρνηση οντότητες που αγοράζουν στεγαστικά δάνεια από δανειστές — θα αυξηθεί φέτος στα 726.200 δολάρια στις περισσότερες ΗΠΑ και στα 1.089.300 δολάρια σε αγορές υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη Ζηλανδία Υόρκη και Βιρτζίνια.

Βασικά φαγητά: Τα μεγαλύτερα συμμορφούμενα όρια δανείων για το 2023 θα επιτρέψουν στους αγοραστές κατοικιών να πληρούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα στεγαστικά δάνεια που υποστηρίζονται από το κράτος.

Νέο ανώτατο όριο για τα συμμορφούμενα δάνεια 2023

Κάθε χρόνο, η Federal Housing Finance Agency ενημερώνει τις κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζουν ποια δάνεια ταξινομούνται ως “συμμορφούμενα”. Η κρατική εγγύηση καθιστά λιγότερο επικίνδυνο για τις τράπεζες να προσφέρουν συμμορφούμενα δάνεια. Επομένως, εάν εγκριθείτε για ένα συμμορφούμενο δάνειο, μπορεί να λάβετε καλύτερο επιτόκιο από ό,τι θα λάβατε με ένα μη συμμορφούμενο δάνειο.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τα όρια δανείων που συμμορφώνονται με το 2023.

  • Τα όρια δανείων αυξάνονται μαζί με τις τιμές των κατοικιών – Η FHFA στήριξε την αύξηση για τα συμμορφούμενα όρια δανείων σε αυτήν Δείκτης τιμών κατοικιών για το τρίτο τρίμηνο του 2022. Αν και η αγορά ακινήτων έχει αμβλύνει κάπως φέτος, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 12,4% μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2021 και του τρίτου τριμήνου του 2022.
  • Ραγδαίες αλλαγές στις τιμές των ακινήτων — Κοιτάζοντας πίσω στο 2020, Τα συμμορφούμενα όρια δανείων ήταν μόλις 510.400 $ για μονοκατοικίες στις περισσότερες ΗΠΑ και 765.600 $ για περιοχές υψηλής ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι τα όρια δανείων για τις περισσότερες περιοχές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 42% μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

Πώς να ετοιμάσετε τα οικονομικά σας για να αγοράσετε ένα σπίτι

Με πιο ακριβές τιμές κατοικιών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα οικονομικά σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα σπίτι. Η αύξηση των επιτοκίων σημαίνει ότι θέλετε επίσης να υπολογίσετε πόσο σπίτι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Εδώ είναι μερικά στοιχεία που θα θέλετε να σκεφτείτε.

  • Εξοικονομήστε χρήματα για την προκαταβολή σας. Πόση κατάθεση χρειάζεστε; Πολλές τράπεζες προσφέρουν συμβατικά δάνεια με προκαταβολές έως και 3%. Τα στεγαστικά δάνεια που υποστηρίζονται από το κράτος, όπως τα δάνεια FHA επιτρέπουν προκαταβολές έως και 3,5%, και τα δάνεια VA και τα δάνεια USDA ενδέχεται να μην απαιτούν καθόλου προκαταβολή.
  • Κάντε έναν απολογισμό της πιστωτικής σας υγείας. Εκτός από την εξοικονόμηση πόρων για προκαταβολή, η μείωση του δείκτη χρέους προς το εισόδημά σας κάτω από το 43% και η βελτίωση της πιστωτικής σας βαθμολογίας είναι καλά βήματα που πρέπει να κάνετε όταν προετοιμάζεστε να λάβετε στεγαστικό δάνειο.

Συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου ενυπόθηκου δανειστή

Ακριβώς καθώς ψωνίζετε για να βρείτε το σωστό σπίτι, πρέπει να ερευνήσετε τις επιλογές στεγαστικών δανείων για να βρείτε το σωστό δάνειο για την κατάστασή σας. Όταν επιλέγετε ένα στεγαστικό δάνειο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να συζητήσετε με πιθανούς δανειστές: το είδος του δανείου που είναι κατάλληλο για εσάς, το επιτόκιο, τυχόν πρόσθετα έξοδα και προμήθειες που πληρώνετε και η διάρκεια του δανείου, η οποία συνήθως ποικίλλει από 15 έως 30 ετών.

  • Τύποι δανείωνΊσως μπορείτε να επιλέξετε από συμβατικά δάνεια, δάνεια FHA ή άλλους τύπους στεγαστικών δανείων που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση. Ρωτήστε τους δανειστές σχετικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θέλετε από την υποθήκη σας, όπως μια χαμηλή προκαταβολή ή τη δυνατότητα χρηματοδότησης ορισμένων εξόδων κλεισίματος.
  • Επιλογές ενδιαφέροντος — Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι τόκων στεγαστικών δανείων που μπορείτε να συζητήσετε με τον δανειστή σας: σταθερό και ρυθμιζόμενο. Τα στεγαστικά δάνεια με σταθερό επιτόκιο είναι μια καλή επιλογή εάν σκοπεύετε να ζήσετε στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Κόστος και τέλη — Όταν συγκρίνετε τους δανειστές, ρωτήστε για πράγματα όπως το κόστος κλεισίματος, τα σημεία έκπτωσης και τις ποινές προπληρωμής που μπορούν να επηρεάσουν το κόστος του δανείου σας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι αρχισυντάκτης στο Credit Karma. Τα 30 χρόνια εμπειρίας του σε έντυπα και ψηφιακά μέσα περιλαμβάνουν εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα για… Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın